Tratament cuperoza acnee rozacee cosmetica medicala Cluj Napoca cauze

Symbeauty salon si centrul de cosmetica medicala tratamente acnee rozacee cat si cuperoza , informatii si tratamente cuperoza cauzele cuperozei si ale acneei rozacee tratament Cluj Napoca

Acnee Rozacee tratament cuperoza Cluj Napoca cauzele cuperozei

   

Cuperoza Acneea Rozacee

Acneea rozacee este afectiune caracterizata prin aparitia de roseata, vinisoare (teleangiectazii) si cosuri. Semanifesta cu precadere la persoanele de peste 30 ani (30-50 ani), la nivelul obrajilor, nasului si barbiei. Cuperoza debuteaza sub forma de roseata fugara , initial legata de emotii, schimbari de temperatura, menstruatie, alcool, care este fugace, care poate disparea dupa incetarea factorului agresor. In faza a doua a bolii insa, roseata se combina cu teleangiectaziile ce apar sub forma de vinisoare rosii pe obraz, nas, barbie; aceasta este forma numita cuperoza.
Dupa o perioada de timp se adauga cosurile, prezentand risc de suprainfectie, respectiv de transformare in pustule (leziuni cu puroi). In timp, netratata, boala se agraveaza, roseata devine permaneta, teleangiectaziile dau un aspect dizgratios tegumentului, iar cosurile se hipertrofiaza. Evolutia e cronica, se prelungeste prin pusee de acutizare si false remisiuni - in final, aspectul facial este inestetic.
Cauzele cuperozei:
-Factorul vascular: instabilitatea motricitatii vaselor cu dilatarea crescuta la diferiti factori;
-Factorul endocrin: (de regula, menopauza);
-Factorul digestiv: prin asocierea cu gastrite, altenanta diaree - constipatie, colon iritabil;
-Factorul infectios: prezenta in leziunile cutanate parazitului Demodex foliculorum, avitaminozele (vitaminele B2, B12).

Tratament cuperoza
Tratamentul acneei rozacee presupune evitarea factorilor favorizanti, respectiv expunerea la soare, fumatul, consumul de alcool, alimentele fierbinti, condimentate, contactul cu apa foarte rece sau fierbinte, temperaturile exterioare crescute, precum si igiena corespunzatoare a tegumentului. Tratamentul cu lumina intens pulsata reprezinta cea mai noua si eficienta metoda de indepartare a vinisoarelor de la nivelul straturilor superficiale ale pielii, atat de la nivelul fetei cat si de la nivelul corpului. Dupa o succesiune de 5-10 sedinte (numar variabil, functie de dimensiunea vaselor sau a tipului de ten), alternate cu folosirea unguentelor anticuperozice recomandate la domiciliu, se asigura tonificarea peretelui vascular, o diminuarea pana la disparitie a venectaziilor nedorite, un aspect uniform, luminos al tenului.

Va asteptam la clinica de cosmetica Symbeauty Medi SPA din Cluj Napoca pentru un tratament cosmetic personalizat sau doar pentru a consulta oferta completa de servicii si tratamente cosmetice. De asemenea, ne puteti trimite un mesaj prin formularul de contact, iar noi va vom cauta in cel mai scurt timp pentru a va face o programare.

 
Va recomandam serviciile Symbeauty
Botox, Dysport - Intinerire   Fotointinerire IPL
Botox, Dysport - Intinerire   Fotointinerire IPL