Cauze acnee tratament cosmetic ce este acneea cosmetica Cluj Napoca

Tratamente cosmetice pentru acnee in Cluj Napoca la centrul de cosmetica medicala Symbeauty cat si informatii si detalii despre aparitia acneei, tratament acnee

Acneea si cauzele acneei tratament acnee Cluj Napoca

   

Ce este acneea

Acneea este o boala comuna, partial determinata genetic, care face ravagii mai ales in perioada pubertara, dar si la adulti. Este o afectiune polimorfa cu aparitia unor leziuni retentionale si inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreica. Cauzele acneei sunt reprezentate de o sensibilitate exagerata a glandelor sebacee la hormonii masculini (testosteron), mai ales in perioada de explozie hormonala a adolescentei. In plus, un factor favorizant este si demachierea necorespunzatoare care determina inchiderea porilor intr-un punct negru, impiedicand eliminarea sebumului si producand inflamare. De asemenea, anumite anticonceptionale pot provoca pusee tranzitorii de acnee.
Acneea presupune blocarea ductelor glandelor sebacee cu celulele moarte ale pielii. Pielea este reinnoita permanent, prin aparitia unui nou strat de celule sub stratul de celule moarte care urmeaza sa se desprinda la suprafata, prin descuamare. Unele din aceste celule deja moarte blocheaza traiectul normal al glandei sebacee. Astfel, foliculul pilos este blocat, insa secretia de sebum continua cu acumularea lui in foliculul pilos. Apar asadar conditii pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor. Propionibacterium acnes este principalul agent patogen al acneei. In reactie, porul afectat se inflameaza si determina aparitia unui punct rosu, dureros la atingere si inestetic. Cele mai afectate regiuni sunt fruntea, nasul, obrajii, barbia, umerii, spatele. Concomitent blocarii foliculului pilos, apar comedoane (puncte negre, albe).

Cauzele aparitiei acneii pot fi grupate astfel:
• Istoricul familiei si factorul genetic - tipul pielii se transmite ereditar, deci daca unul din parinti are predispozitie la o hiperactivitate a glandelor sebacee, s-ar putea ca aceasta sa se transmita descendentilor.
• Activitatea hormonala, cum ar fi perioada pubertatii, sau ciclul menstrual la femei; la tineri fondul hormonal instabil poate duce la cresteri ale nivelului de testosteron in sange, deci la o hipersecretie a glandelor sebacee.
• Stresul, care duce la o eliminare suplimentara a hormonilor glandelor adrenale - in stres este eliminata si o mai mare cantitate de hormoni adrenergici.
• Glande sebacee hiperactive - acestea favorizeaza crearea si excretia in exces a sebumului (grasimii) prin foliculul pilos.
• Acumularea de celule moarte ale pielii in foliculii pilosi - o piele neingrijita, unde se creaza conditii pentru acumularea celulelor moarte va fi si mai expusa la acnee.
• Bacteriile in pori, la care organismul devine alergic si dezvolta reactii inflamatorii; principala bacterie vinovata este Propionibacterium acnes.
• Iritarea pielii si leziunile de orice fel vor atrage dupa sine inflamatia, aceasta agravand acneea.
• Utilizarea steroizilor anabolici - acestia pot influenta fondul hormonal, care si asa este instabil la multi dintre adolescentii care sufera de acnee.
• Medicamente care contin halogeni (iod, clor, brom), litiu, barbiturice, androgeni.
• Expunerea pielii la diferiti compusi ai clorului poate cauza acnee de durata.

Leziunile de acnee induc o crestere a reactivitatii emotionale cu instabilitate, stres si chiar dismorfofobie, care trebuie privite in perspectiva in tratarea pacientului.

Tratament acnee
Acneea trebuie tratata corespunzator, prevenind recidivele acesteia. In cadrul unei consultatii prealabile se va aprecia necesitatea unui tratament medicamentos si in functie de tipul de ten si de gravitatea leziunilor se va aplica un peeling chimic cu acid glicolic 35%, urmat de sedinte repetate de tratamente cosmetice complexe alternate cu peeling mecanic cu “Jet Peel” si peeling chimic cu acid glicolic 30% pentru indepartarea straturilor superficiale ale pielii, a microorganismelor cauzatoare si stimularea regenerarii cutanate. Pentru consolidarea tratamentului si prevenirea reaparitiei leziunilor se vor face sedinte de tratament cu lumina intens pulsata, alternate cu tratament la domiciliu recomandat de specialistii nostri in domeniu.

Va asteptam la clinica de cosmetica Symbeauty Medi SPA din Cluj Napoca pentru un tratament cosmetic personalizat sau doar pentru a consulta oferta completa de servicii si tratamente cosmetice. De asemenea, ne puteti trimite un mesaj prin formularul de contact, iar noi va vom cauta in cel mai scurt timp pentru a va face o programare.

 
Va recomandam serviciile Symbeauty
Tratamente Intinerire   Fotointinerire IPL
Tratamente Intinerire   Fotointinerire IPL